Op 13 september vindt de jaarlijkse Dag tegen Kanker plaats, een initiatief van de Vlaamse Liga tegen Kanker waaraan het AZ St.-Elisabeth Herentals graag meewerkt.

Voor kankerpatiënten zijn er de hele dag workshops en verwenactiviteiten voorzien in het ziekenhuis.

Ook krijgen alle bezoekers en medewerkers een geel lintje opgespeld om de verbondenheid met de kankerpatiënten uit te drukken.
 
De Dag tegen Kanker is niet alleen een dag tégen kanker, maar vooral ook een dag vóór mensen met kanker. Zij worden op donderdag 13 september dan ook extra verwend. Omdat het AZ St.-Elisabeth Herentals dit initiatief van de Vlaamse Liga tegen Kanker een warm hart toedraagt, neemt het ook dit jaar weer deel aan deze actie.
 
In het ziekenhuis van Herentals kunnen kankerpatiënten tussen 9 en 17 uur  deelnemen aan workshops en verwenactiviteiten, zoals hand- en voetmassages, gelaatsverzorging en initiatie gitaar. Ook kunnen ze met lotgenoten en hulpverleners praten tijdens een hapje en een drankje. Na de middag komt bovendien veldrijder Bart Wellens even op bezoek.  
 
Voor alle bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis ligt op 13 september een geel lintje klaar. Door het lintje op te spelden kan iedereen tonen dat men begaan is met alle mensen die zelf of in de naaste omgeving getroffen worden door kanker.
 
Voor meer informatie: www.dagtegenkanker.be
 
AZ St.-Elisabeth Herentals vzw is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 90 geneesheer-specialisten tewerk en   beschikt over 243 bedden.